Més de 37.000 alumnes terrassencs comencen dilluns un curs marcat per les mesures contra la Covid-19

Falten pocs dies perquè comenci un nou curs escolar en un escenari de pandèmia. La direcció de Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental ha donat a conèixer aquest dimarts al migdia les mesures adoptades a la comarca per gestionar aquesta situació, que complementen les que el conseller, Josep Bargalló, ha explicat aquest dilluns. Per a Jesús Viñas, director de Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, en aquesta situació d’emergència era necessari obrir les escoles.

Segons les dades de Serveis Territorials, 37.372 alumnes, des d’infantil a cicles formatius, començaran les classes dilluns a Terrassa (22.954 estudiaran en centres públics i 14.418, en concertats). Només dues escoles Sala i Badrinas (encara en barracons l’etapa de primària) i Roc Alabern han demanat espais externs per poder treballar amb grups estables o bombolla. La resta, segons Viñas han preferit explotar al màxim els propis.

Aquests grups bombolla també aniran junts a menjador respectant la distància de seguretat amb altres. Serveis Territorials sabrà a finals de setembre si necessitarà més monitors o si es registra una baixada en la demanda d’aquest servei.

Educació ha incrementat les dotacions de mestres i de personal no docent en un miler de persones per a tota la comarca i això ha ajudat a rebaixar les ràtios. També s’han format els docents i els equips directius en mesures de prevenció (bàsicament mascaretes, distància de seguretat, neteja i que els grups o classes siguin estables i no es barregin) i de gestió dels possibles casos.

Viñas diu que Salut i Educació treballaran conjuntament per confinar els grups estable, fer les PCR i seguir les possibles cadenes de transmissió entre les famílies quan es produeixin. En aquest sentit, el conseller va anunciar mig miler de proves en dos mesos per a totes les escoles catalanes i detectar així els asimptomàtics. A la comarca, segons Viñas, aquest cribratge suposarà 60.000 proves.

6 nous instituts-escola públics es posen marxa a la comarca aquest setembre, 2 d’ells a Terrassa: el Sala i Badrinas, que comença la secundària de manera provisional a les instal·lacions de l’Escola Auró mentre no es construeixi el nou edifici, i l’Antoni Ubach. A aquests dos se sumen el Pere Viver (del curs passat) i el Jaume Cabré que comparteix espais amb l’Escola Joan Marquès Casals (dos centres educacions en un mateix edifici).