Més de 5.000 persones es mobilitzen a Terrassa aquest 8N

Vaga general convocada per la Intersindical-CSC o segona aturada de país després de l’1-O, secundada per les entitats sobiranistes, Òmnium, ANC i CDR, entre altres. Les dues demandes de la jornada han estat la de l’alliberament dels exconsellers i Jordi Sánchez i Jorid Cuixart, ara a la presó, i la de la defensa de les institucions catalanes, intervingudes arran del 155.

Els sindicats majoritaris, CC.OO. i UGT, no s’han adherit a la vaga però han fet una crida a la “mobilització general” dels seus afiliats i treballadors. Creuen que no estem davant d’un conflicte laboral però reconeixen l’excepcionalitat del moment que es viu a Catalunya.

També s’hi han afegit alguns partits: TeC, PDeCAT, CUP i ERC-MES. Alguns dels seus líders eren visibles aquest migdia a l’estació del Nord.

5.500 persones, segons càlculs de la policia municipal, s’han concentrat en aquest punt per marxar en manifestació cap a la plaça Vella.

A la plaça Vella l’actriu Marissa Josa ha fet la lectura d’un manifest. Josa ha denunciat la manca de democràcia, ha dit, del govern espanyol i qualificat el 155 com un “cop d’estat inèdit al segle XXI”. Entre crits de llibertat pels presos, l’actriu terrassenca n’ha aexigit el seu alliberament.

En acabar l’acte el Comitè de Defensa del República ha fet una col·lecta per sufragar els 1.200 euros de multa amb els que han estat sancionats diversos dels seus membres per pintar uns murals demanant la llibertat dels empresonats.