Més de 50.000 persones assisteixen als concerts de Festa Major

Més de 22.000 persones assisteixen als tres concerts del Parc dels Catalans en la darrera Festa Major de la ciutat. Aquesta és una de les xifres més importants del balanç fet per l’Ajuntament que també apunta que durant els sis dies de Festa Gran, més de 10.000 ciutadans van anar als concerts de la plaça Vella, i uns 9.000 als de la plaça Nova. A d’altres escenaris com la plaça del Rector Homs, davant la Seu d’Ègara, unes 2.000 persones van assistir a les audicions programades mentre que a l’Espai el Vapor que celebrava el seu desè aniversari, unes 11.500 persones van passar pels diversos concerts preparats.

L’inici de la Festa Major va arrancar divendres amb la baixada del Drac de Terrassa i els posteriors actes recollits als protocols de Festa Major, com el Ball de Plaça, la Cercavila, el Raval Infernal, el Correfoc o l’Exhibició Castellera de diumenge de Festa Major. Tots, van reunir milers de persones en espais emblemàtics com el Raval de Montserrat, la plaça Vella, els carrers del centre històric o la rambla d’Ègara. També les propostes programades al parc de Sant Jordi, incorporat com a nou escenari i concebut com un «oasi» dins l’efervescència de la Festa, han tingut una bona acollida i prop de 3.000 persones (2.808) van visitar aquest espai per gaudir d’activitats com el conta contes, les degustacions de productes vegans o els monòlegs de coneguts comunicadors.

L’alcalde, després d’agrair la feina i el compromís d’associacions i entitats ha dit que la Festa Major d’aquest any ha recuperat els seus espais naturals a places i carrers, on s’ha pogut gaudir d’una programació de qualitat, diversa i oberta a tothom. Pel què fa a l’esport, la cursa Atlètica de Festa Major va comptar amb la participació de prop de 600 persones, que va servir d’homenatge a l’atleta terrassenc Jaume Leiva. I 350 van prendre part de la Pedalada Popular i 140 a la cursa ciclista. A més, un total de 60 equips i 180 jugadors i jugadores van disputar el Torneig de Bàsquet 3×3.

La Festa Major infantil va comptar al Parc de Vallparadís amb una gran afluència de públic que va gaudir de la Cercavila i de les diferents activitats, tallers i actuacions destinades especialment al públic infantil i familiar. També cal destacar les 3.500 persones que van seguir en directe a la plaça Vella la Gran Gala de Circ de Festa Major. Prop de 2.500 persones van participar en les activitats organitzades al voltant dels elements patrimonials com ara les jornades de portes obertes o la visita al patrimoni de nit. Aquest any i mantenint la iniciativa impulsada l’any passat, els cinc Castell de Focs simultanis que es van poder veure des de diferents punts de la ciutat així com el posterior Rom Cremat i les Havaneres a la plaça de Lluís Companys, van reunir prop d’un miler de persones que van posar el punt i final a sis dies de la Festa Major de Terrassa.