Més de 500 alumnes de diversos centres educatius han gaudit dels tallers de Bastoners de Terrassa

En motiu del 40è aniversari de la recuperació dels balls dels Bastoners de Terrassa, la colla està duent a terme diverses activitats per difondre i compartir aquesta tradició amb diversos col·lectius del municipi. Al llarg dels darrers mesos, joves de la colla, han realitzat tallers als instituts i centres d’educació secundària del municipi. Concretament, hi han participat 511 joves de l’Escola Tecnos, Creixen Terrassa, Escola Ramon Pont, Institut Escola Sala i Badrinas, Institut Escola Pere Viver i Institut Montserrat Roig.

Un dels objectius del projecte ha estat ensenyar el mateix ball a tots els joves (el ball de les Corrandes) per tal que el jovent terrassenc, independentment d’on estudiïn, el pogués ballar de manera conjunta. Els centres han valorat positivament l’activitat i alguns dels joves s’han animat a formar part de la colla dels Bastoners de Terrassa. Els tallers han estat subvencionats per l’Ajuntament de Terrassa, en col·laboració amb la colla en el seu 40è aniversari.

Amb el mateix objectiu, també s’ha fet una exposició fotogràfica. La mostra neix amb el desig de fer un passeig pels espais, les persones, la història, les anècdotes i les vivències que han anat succeint a Bastoners de Terrassa, acostant a les famílies de la ciutat el món bastoner.  Es va inaugurar el passat 10 d’abril als Amics de les Arts i, des d’aquella data, ha visitat l’Institut Montserrat Roig, l’Escola l’Heura i l’exposició de Cultura Popular de la Festa Major al Recinte Firal.

De cara al setembre es preveu més itinerància a diferents centres educatius de la ciutat ja que s’han creat unes maletes pedagògiques per a diverses edats d’infantil i primària amb un recull de propostes didàctiques, jocs i material divers per gaudir del ball de bastons a l’aula, a més de poder realitzar de tallers i xerrades educatives.