Més de 60.000 persones voten a Terrassa, on guanya el “SÍ” amb un 88% dels vots

Malgrat les cues, talls informàtics i les pors a una càrrega policial a Terrassa han votat 60.294 persones en el referèndum per la independència de Catalunya. Com que el cens era universal, no es pot determinar el percentatge de participació a la ciutat. El govern català havia anunciat a primera hora del matí que es podria votar en qualsevol col·legi electoral de Catalunya.

52.837 dels vots emesos a Terrassa (un 88 per cent del total), han estat afirmatius i, per tant, favorables a la creació de la República Catalana i 5.730 (un 9,5 per cent) contraris. 1.186 vots han estat en blanc (un 2 per cent) i 541 nuls (1 per cent).

Els resultats per zones i per col·legis electorals no es coneixeran fins d’aquí a uns dies. La Generalitat havia anunciat 33 punts de votació a la ciutat però divendres va fer alguns canvis. Tots els col·legis previstos han obert amb normalitat.

En el referèndum d’aquest diumenge han votat 2.000 persones més que en la consulta no vinculant del 9N del 2014. En realitat, però, la diferència ha de ser més gran perquè aleshores tenien dret a vot els majors de 16 anys i els immigrants no censats.

En tot Catalunya han votat més de 2,2 milions de persones malgrat es van requisar urnes amb vots ja emesos en diversos col·legis del país. A nivell nacional el Sí s’ha imposat amb 89 per cent dels vots mentre que els contraris a la independència han sumat el 8 per cent dels sufragis.