Més de 60 estudiants llancen amb èxit els seus satèl·lits en el #Cansat organitzat per la ESEIAAT

El BCN Drone Center, a Moià, va acollir dissabte el llançament dels satèl·lits que han participat al #Cansat, organitzat per l’ESEIAAT. Més de 60 estudiants catalans d’ESO, Batxillerat i FP, de 6 instituts i distribuïts en 9 equips tutoritzats per 6 professors, han dissenyat i construït petits satèl·lits, que integren telemetria, sensors i transmissor de dades, i que tenen la mida necessària per encabir-se dins d’una llauna de refresc.

David González, sotsdirector de l’ESEIAAT i coordinador de #CanSatCat afirma: “Estem realment molt satisfets de com ha anat tot. Els llançaments han estat exitosos i els estudiants han viscut una jornada de formació inoblidable, a la que han pogut posar a la pràctica mesos de treball i han pogut generar el seu propi coneixement. Sens dubte, l’any que ve repetirem i tornarem a organitzar el CanSatCat, perquè quan veus la passió i la motivació envers el coneixement i la tecnologia dels mes joves tant de prop, un arriba a la conclusió de l’esforç paga la pena”.

Els proper dies 9 i 10 d’abril, a les instal·lacions de la UPC-ESEIAAT, els 9 equips participants en la competició #CanSatCat hauran de presentar davant d’un jurat l’informe final amb l’anàlisi dels resultats obtinguts. L’equip guanyador representarà a Catalunya en la prova estatal de CanSat, que competirà a Granada el proper mes de juliol.

L’Oficina Europea per a l’Educació en l’Espai (ESERO) de l’Agència Espacial Europea (ESA) organitza cada any per a tot Europa el concurs CanSat. L’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya · Barcelona Tech (UPC) organitza la fase classificatòria estatal a Catalunya, amb la col·laboració del Departament de Polítiques Digitals i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, la Fundació I2CAT i el BCN Drone Center.