Més de 80 denúncies a immobiliàries de Terrassa per anuncis fraudulents d’habitatges

El Sindicat de Llogateres de Terrassa ha tramitat més de 80 denúncies d’anuncis fraudulents d’habitatges de la ciutat de Terrassa. L’actuació forma part de la campanya #AnuncisFraudulents que s’està duent a terme a nivell de Catalunya per denunciar aquesta pràctica, a través de l’Agència Catalana de Consum, qui té la capacitat de sancionar als anunciants.

El col.lectiu recorda que tot i existir una Llei de Regulació de Lloguers, que comença a desescalar els preus d’aquelles zones considerades “tensionades” (com Terrassa), moltes immobiliàries i arrendadors fan “trampes” per esquivar-la.

En aquest sentit, el Sindicat de Llogateres assegura que hi ha molts portals immobiliaris que continuen sense posar la informació obligada per llei. Aquests són el valor de l’índex de referència actualitzat, import de la renda del darrer contracte i la superfície útil de l’habitatge. Si no ho fan, es tracta d’un anunci fraudulent. L’objectiu és el de seguir obviant la llei, mantenir uns preus inflats i abusius i seguir mantenint un marge de guany immoral, segons els mateix sindicat.

Davant de tot plegat, el Sindicat de Llogateres vol forçar a les institucions a fer efectiva la llei i a ser més contundents amb les immobiliàries que ignoren la normativa. Per tot plegat, recorda que s’ha aconseguit una primera victòria amb l’expedient sancionador obert al febrer als portals digitals de Fotocasa, Habitaclia, Idealista, Pisos.com i YaEncontre.