Més de 9’2 milions de mascaretes dispensades en dos mesos a les farmàcies catalanes

El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, el Departament de Salut, els proveïdors i distribuïdors i la Cambra de Comerç de Barcelona van posar en marxa ara fa 2 mesos una campanya per dispensar mascaretes a la ciutadania a través de la xarxa de farmàcies.

En aquest temps s’han lliurat més de 9 milions 200 mil mascaretes sanitàries de teixit de tres capes dels 14 milions d’unitats que s’havien previst. Hi han participat 3.227 farmàcies catalanes, una cinquantena de terrassenques. L’objectiu era donar resposta a les necessitats: la utilització era obligatòria i no hi havia disponibilitat d’aquest producte al mercat.

S’han dispensat a través del sistema de recepta electrònica del CatSalut presentant la targeta sanitària individual. Els primers dies el sistema informàtic es va col·lapsar. La primera entrega era gratuïta i les següents a 0,76 cèntims la unitat, fins a completar una partida de 450 mascaretes per setmana i farmàcia. Com que les dades estaven al sistema, si s’acabaven i es podien reposar, es feia.

Ara que ja s’ha aixecat l’estat d’alarma i les farmàcies han pogut restablir els circuïts habituals i ja no hi ha problemes d’abastament, la campanya ha finalitzat. Fins i tot, els preus de venda de cada unitat, està per sota del va marcar la Generalitat.