230523 Cloenda Programa Lecxit

Més de cent parelles de lectura han participat aquest curs en el Programa LECXIT

La sala d’actes de l’escola Joan XXIII ha acollit aquest dimarts la cloenda del curs 2022-23 del Programa LECXIT. La iniciativa ideada per la Fundació Bofill i impulsada pel Pla Educatiu d’Entorn Terrassa, té per objectiu impulsar l’èxit educatiu mitjançant la millora de la comprensió lectora. El projecte treballa per què tots els alumnes finalitzin l’etapa de Primària amb un nivell de competència lectora que els asseguri el seu desenvolupament educatiu i social.

Durant aquest curs hi han participat 15 centres educatius de Primària, 12 de Secundària i quatre biblioteques municipals. En total han format part del programa 102 parelles de lectura, que s’han trobat presencialment un cop a la setmana, entre els mesos de novembre i maig, en un dels 13 punts LECXIT establerts. En aquests espais físics es desenvolupen les sessions de lectura entre l’infant de Primària i el seu mentor, que pot ser un estudiant d’ESO, de Cicle Formatiu o persones adultes voluntàries.

Ja fa 11 anys que LECXIT forma part del Pla Educatiu d’Entorn, com a activitat extraescolar que potencia el gust per la lectura, l’educació en valors i el compromís social. El programa funciona gràcies a la implicació de centres de Secundària que deriven alumnat voluntari, centres de Primària que acullen l’activitat en horari extraescolar i afavoreixen la participació d’alumnat de quart, biblioteques de districte que faciliten materials i en el cas de les Bd2, Bd3, Bd4 i Bd6 també acullen les parelles lectores. L’èxit del programa depèn del compromís del voluntariat i les famílies i de la coordinació entre referents de centres. Per facilitar aquesta coordinació el Centre de Recursos Pedagògics ofereix cada any un seminari adreçat al professorat, que es complementa amb una sessió de formació i suport al voluntariat, a principi de curs.