Més de cent persones es manifesten en suport a la fotoperiodista Mireia Comas i el dret a la informació

Més d’un centenar de persones s’han manifestat aquest diumenge a la tarda en suport a Mireia Comas, fotoperiodista egarenca detinguda recentment mentre cobria un desnonament a Terrassa. La convocatòria la feia la nova plataforma Prou Repressió Premsa, creada per defensar el dret a la informació davant les agressions policials a periodistes.

La marxa s’ha iniciat a les 17h a la plaça de l’Aigua, amb un recorregut que ha enfilat fins a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, autors de la detenció de Mireia Comas. Un cordó policial amb agents de l’ARRO i fins a set furgonetes esperaven els manifestants per impedir qualsevol intent d’accés a comissaria. Els periodistes han deixat les seves càmeres i armilles davant de la pancarta amb la consigna “Informar és un dret, deixeu-nos treballar”. Posteriorment, han llegit un manifest i han fet una asseguda a l’entorn de les instal·lacions policials.

Després de ser detinguda el passat 13 d’octubre, Mireia Comas afronta ara una petició de pena de la fiscalia d’un any de presó i 170€ de multa, per delicte d’atemptat contra l’autoritat. El judici ràpid està programat pel 5 de desembre.