Més de la meitat dels casos positius acumulats a Terrassa s’han detectat en els últims dos mesos

Des de l’inici de la pandèmia fins a dia d’avui, a Terrassa s’hi han detectat un total de 4.218 casos positius. La dada indica que, de moment, un 1,9% de la població ja ha passat o està passat la Covid-19. Els cribratges massius practicats a la ciutadania i la major capacitat dels Centres d’Atenció Primària per fer testos han permès aixecar molts nous casos, fins el punt que, més de la meitat dels malalts que han donat positiu han estat detectats en els últims dos mesos. D’altra banda, d’entre les proves PCR realitzades fins ara a la ciutat, un total de 34.132 han sortit negatives.

La xifra d’hospitalitzats als centres sanitaris de Terrassa ha baixat en 4 pacients durant aquesta setmana. Si bé aquest dilluns els malalts de Covid ingressats eren 64, actualment aquests són un total de 60. Entre ells, n’hi ha 51 que es troben a planta de Mútua o de l’Hospital del Consorci, mentre que la resta, 9, estan en situació greu en alguna de les dues Unitats de Cures Intensives. Segons dades del Departament de Salut, les persones residents a Terrassa que han perdut la vida a causa de la pandèmia són ja 273.

Al conjunt de la comarca, la xifra de defuncions s’eleva fins les 1.485, sis més que el passat dilluns. En total, més de 17.000 habitants del Vallès Occidental han donat positiu des de l’inici de la pandèmia. A la comarca el risc de rebrot es manté estable des dels últims dos mesos i actualment se situa en 167 punts. Un índex que ha repuntat a Terrassa i que a dia d’avui està a un nivell de 225.