Més del 70% de la població terrassenca ja té la pauta completa

Set de cada deu terrassencs ja han completat la pauta de vacunació contra el coronavirus. S’arriba així a la significativa línia del 70% de la població vacunada, una xifra que alguns experts situaven com a clau per obtenir la immunitat de grup. En total són prop de 159.000 els habitants del municipi que ja han rebut les dues dosis, fet que representa un 70,8% de la població. D’altra banda, unes 9.000 persones més estan a l’espera de rebre la segona punxada, el qual elevaria el nombre de vacunats amb la pauta completa fins al 75%.

La situació als hospitals terrassencs es manté estable i el nombre de pacients ingressats per coronavirus ha baixat en 3 (de 41 a 38) des del passat divendres. També manté nivells molt semblants als de la setmana passada el risc de rebrot, que a Terrassa és ara de 97 punts. Tot i així, la velocitat de propagació del virus ha pujat de 0,78 a 0,88 en els últims dies.

Pel que fa als contagis, al llarg d’aquesta setmana s’han detectat 148 nous positius i ja són 26.762 els casos registrats a la ciutat des del principi de la pandèmia. En el capítol de defuncions, Terrassa acumula 562 víctimes mortals, el qual significa que un de cada 400 terrassencs han perdut la vida per coronavirus.