Tren Fgc Albert Einstein

Més del 80% de les actuacions incloses al Pla Específic de Mobilitat del Vallès estan en marxa

Ja en marxa més del 80% de la setantena d’actuacions incloses en Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV). Es tracta de full de ruta de la mobilitat de les comarques vallesanes. I és que  Departament de Territori ha ha fet un balanç positiu del grau de compliment del PEMV, en el decurs de la reunió de seguiment del comitè estratègic del Pla, en assolir la meitat del seu període de vigència.

El document recull una setantena d’actuacions, valorades en més de 2.800 MEUR, de manera que, tenint en compte el pressupost, s’ha impulsat més del 55% de la inversió prevista al Pla.

El PEMV, aprovat el 2021 i que té com a horitzó temporal el 2026, proposa un conjunt d’actuacions encaminades a una mobilitat més sostenible, eficient i segura, amb la promoció del transport públic i dels modes no motoritzats com a peces cabdals. Les actuacions les  ha d’executar de la Generalitat, l’Estat i les administracions locals.

Des del departament han destacat l’increment de serveis ja en funcionament d’FGC a Sabadell i Terrassa,  els projectes de corredors de busos ràpids de l’eix Terrassa – Sabadell, i la millora de freqüències de diverses línies d’autobús.

També han posat èmfasi en les millores ferroviàries que suposarà el traspàs de Rodalies i l’inici dels treballs per a desenvolupar l’estudi informatiu sobre el túnel de Collserola.

Quant a la millora de la xarxa viària, cal assenyalar les obres, finalitzades o en execució, de millora de la funcionalitat i l’accessibilitat a la C-58 i les millores en els enllaços de l’AP-7.

Finalment, pel que fa a la promoció de la mobilitat activa, el Departament de Territori està redactant els projectes per a configurar vies ciclables, que abasten més de 35 quilòmetres de longitud i comporten una inversió de gairebé 20 MEUR.