Més demanda a la pública que a la concertada durant la preinscripció

Terrassa experimenta un canvi de tendència en la preinscripció escolar. Segons ha explicat la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, per al curs que ve, el 2020-2021, hi ha més demanda a l’escola pública que a la concertada. Ja hi ha tres escoles públiques que han fet el ple durant aquesta preinscripció: són Enxaneta, El vapor i Bisbat d’Ègara, que en principi no han de tenir problemes per acollir aquests alumnes.

La regidoria està treballant per mantenir les ràtios, tot i l’important alumnat de matricula viva que acaba arribant en els últims anys. Per això ja s’han adjudicat nous ‘mitjos grups’ de P3 a les escoles França i Abat Marcet i s’està estudiant més ‘mitjos grups’ a cursos de primària a altres centres, però aquests encara no s’han decidit.

D’altra banda Ciurana també ha advertit que, en el cas de secundària, cal estar preparats per al curs 2021-2022, quan la demanda als instituts «tocarà sostre» i s’espera una ocupació històrica.

L’ajuntament treballa sobre diferents escenaris de cara a l’inici del curs que ve. Si la situació sanitària es manté com ara, s’intentarà que el seguiment telemàtic sigui el menor possible i només en els cursos finals de secundària, batxillerat i mòduls. Per això el consistori està treballant amb Serveis Territorials per facilitar més espais a aquells centres que ho necessitin.