Més famílies amb ajut de menjador i mesures especials de prevenció al transport escolar

El Consell Comarcal gestiona els ajuts de menjador escolar i el Servei de transport escolar. Amb l’inici de curs es posen en marxa aquest dos serveis, amb nous protocols de prevenció davant la pandèmia de la Covid-19. Les dades inicials d’ajuts atorgats ja reflecteixen un increment de les beques per a menjador. I es preveu que, donada la situació econòmica, aquestes dades es puguin veure incrementades els propers mesos. En aquests moments els ajuntaments de la comarca estan treballant per abordar les situacions de vulnerabilitat sobrevingudes

El curs escolar comença amb 16.227 alumnes amb ajut de menjador escolar atorgat. Aquesta xifra representa un 11’19% més d’alumnat respecte l’inici de curs passat (14.594). La majoria d’ajut són del 70% del preu del tiquet -14.806- mentre que les beques del 100% són 1259. Cal destacar que enguany els ajuts passen del 50 al 70% del preu de l’àpat. Del total de beque atorgades, 7.731 són per a alumnes de famílies en risc social,  de les quals 880 tenen risc social greu.

Les escoles públiques concentren més del 80% dels ajuts, mentre que en el cas dels instituts, les xifres són semblants entre els instituts públics i concertats. Aquesta dada reflecteix el fet que no hi ha més ajuts a la secundària pública perquè no hi ha servei de menjador en la majoria d’instituts públics de la comarca.

Mesures de prevenció davant la Covid-19 en el Servei de transport escolar comarcal

El curs 2020-21 comença amb 1.439 alumnes amb plaça assignada al Servei de transport escolar, una xifra similar al curs passat, quan van iniciar el curs un total de 1.473 alumnes. Del total dels alumnes, 460 són alumnat d’escoles, 336 d’instituts i 643 d’escoles d’educació especial.

D’acord amb el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 aprovat pel Comitè Tècnic del PROCICAT el 3 de juliol i conforme els protocols que cada una de les empreses concessionàries ha previst, el Consell Comarcal s’ha elaborat el document de “Mesures preventives davant la COVID-19” al Servei de transport escolar del Vallès Occidental, curs 2020-2021. També s’ha emès un comunicat per a les famílies amb la informació operativa per a l’inici de curs.

Es dona servei a 28 centres educatius: 7 escoles, 9 instituts i 12 escoles d’educació especial.