Més participació al 4t tast i concurs de ratafia de Terrassa

La Colla dels Federins ha organitzat, per quarta edició, el tast i concurs de ratafia de Terrassa, que enguany ha vist un augment de la seva participació, amb 11 ratafies com a possibles guanyadores.
Les finalistes han estat la de Ricard Carcelén, en tercer lloc, la de Ioia Satorras com a segona i la de Teresa Bacardit ha estat escollida com la millor pel jurat.

La ratafia és un licor amb una base d’aiguardent, que ha de macerar durant 40 dies amb un gran nombre d’herbes. La seva elaboració sol ser artesanal i feta a casa. La tradició encara perdura, però l’objectiu és intentar que mai s’acabi perdent.

Encara que es tracta d’un concurs, la filosofia no és la competició sinó l’aprenentatge de les diferents maneres d’elaborar ratafia.

El tast i concurs ha comptat també amb la col·laboració d’entitats i comerços de la ciutat per fer una mostra de productes fets amb ratafia.