Mesures preventives davant la segona onada de calor de l’estiu

L’Ajuntament posa en marxa noves mesures preventives per afrontar la segona onada de calor d’aquest estiu. La piscina de Vallparadís tornarà a ser gratuïta, aquest cop per als col•lectius de risc com són els menors de 7 anys, els avis majors de 65 anys i les persones amb capacitats diverses. Aquesta mesura serà efectiva aquest dimarts i dimecres de dos quarts d’onze del matí i fins a les sis de la tarda.

També de forma excepcional s’instal•len dos inflables d’aigua a les Hortes dels Frares, a Vallparadís, amb control d’uns monitors però sota la responsabilitat de les persones usuàries que si són menors sempre hauran d’anar acompanyades d’un adult. Aquests inflabes funcionaran aquest dimarts i dimecres de 12 a 6 de la tarda. La policia municipal col•labora amb Serveis Socials i Creu Roja per fer un seguiment acurat dels col•lectius vulnerables. Protecció Civil recomana habilitar espais frescos i sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari.

També hi ha una especial atenció a les persones majors de 75 anys sense suport familiar. Els què hagin de treballar o facin activitats a l’aire lliure se’ls recomana evitar fer esport o esforços a les hores centrals del dia. També és millor fer les tasques habituals en les hores de poca insolació com a primeres hores del matí o al vespre. Beure aigua, fer àpats lleugers, portar roba fresca, abaixar les persianes de casa i buscar els llocs frescos amb ombra.

En cas de veure algú amb símptomes d’un cop de calor, com ara marejos, vòmits, debilitat muscular o rampes, s’ha de buscar atenció mèdica urgent. L’ajuntament recorda que també cal tenir cura dels animals domèstics i evitar que no caminin massa per l’asfalt, no facin exercici en les hores solars centrals, en cap cas deixar-los tancats en vehicles i que sempre tinguin aigua i ombra a l’abast.