Micromecenatge en suport a la família a qui van robar la furgoneta adaptada

La família De Arquer Márquez ens obre les portes de casa amb el millor dels seus somriures. A la seva llar s’hi respira alegria i molta amabilitat, tot i les circumstàncies que els ha tocat viure. Els tres fills de l’Ignasi i l’Àmparo estan afectats per atàxia telangiectàsia, una malaltia neurodegenerativa, congènita i hereditària, que –igual que al seu pare- els obliga a anar amb cadira de rodes.

Tristament, aquesta família del barri de Poble Nou Zona Esportiva va ser notícia ara fa dues setmanes, després de patir un robatori dramàtic. Durant la matinada del dijous 20 d’abril, els van sostreure la seva furgoneta adaptada: una Mercedes Sprinter valorada en més de 50.000 euros. Davant d’aquesta fatalitat, l’Amparo Márquez agraeix totes les mostres de suport que han rebut i mira de passar pàgina amb actitud positiva.

Aquesta família forma part de l’AEFAT, l’associació que agrupa als afectats per atàxia telangiectàsia, una malaltia minoritària amb només una trentena de casos detectats en tot Espanya. Un d’ells és l’Àlvaro, el fill petit de l’Amparo i l’Ignasi, el qual viatja a Madrid cada dues setmanes per participar en un assaig clínic d’àmbit internacional.

De moment, i de manera provisional, la companyia asseguradora ha facilitat un vehicle de lloguer perquè la família pugui seguir realitzant la seva activitat diària. Tot i així, està previst que properament s’iniciï una campanya de micromecenatge per tal que els De Arquer Màrquez tornin a disposar del seu mitjà de transport i recuperin així la llibertat de moviment.