Mig miler de persones es manifesten contra les guerres a Terrassa

Centenars de persones han participat en la manifestació “Volem la Pau, Aturem les guerres“, que ha organitzat el Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana de Terrassa.

La manifestació ha iniciat el recorregut al portal de Sant Roc, ha avançat per la Rambla i s’ha endinsat en els carrers més cèntrics per finalitzar al Raval de Montserrat.

Allà, l’organització ha avançat que aquesta manifestació és un acte més dels molts que s’organitzaran amb el propòsit d’aturar les guerres, convocant a la ciutadania a concentracions setmanals els dilluns a les sis de la tarda davant l’ajuntament.

Les guerres a Ucraïna i la franja de Gaza han rebut l’atenció de bona part dels discursos, proclames i cartelleria, però també s’han esmentat altres conflictes bèl·lics com l’Afganistan, Myanmar, el Iemen O el Sàhara Occidental, entre d’altres.

L’activista Martí Olivella ha demanat la implicació de la ciutadania per no ser còmplices de la despesa militar i, per tant, buscar el màxim de persones objectores, insubmises i desobedients per dificultar el sistema de recaptació com a mitjà de pressió perquè els governs aturin els conflictes armats.

La lectura del manifest ha clos amb l’exigència d’un alto el foc i solucions negociades, solidaritat amb les víctimes i prou permissivitat i complicitat de la comunitat internacional.