Milers de persones demanen la llibertat i el lliure retorn dels polítics independentistes

5.000 persones, segons fonts de la Policia Municipal, s’han concentrat aquest migdia a les portes de l’Ajuntament per demanar la llibertat i el lliure retorn dels polítics independentistes. L’acció s’emmarca dins la vaga general del 21F convocada per la Intersindical-CSC per reivindicar drets polítics, socials i laborals.

Diverses entitats com ANC i Òmnium Cultural, els CDR, sindicats de l’educació pública i d’estudiants així com alguns partits polítics també hi donen suport. A Terrassa, hi han estat presents regidors de TeC, ERC-Moviment d’Esquerres, PDeCAT i la CUP.

Alba Puig,  filla de Lluís Puig, i Meritxell Lluís, dona de Josep Rull, s’han adreçat a la ciutadania per agrair el suport que estan rebent. Puig ha reclamat que el president del Govern espanyol segui en una taula i negociï una solució política. Lluís, ha fet referència a la correcció de Rull feta dimecres al Tribunal Suprem sobre com s’escriu Terrassa.

Finalment, s’ha llegit un manifest on s’ha afirmat que “la dissidència és criminalitzada i, si cal, empresonada” i on s’ha reclamat el dret a l’autodeterminació.

El Cant dels Indignats i Els Segadors han posat fi a la concentració i ha donat pas a una manifestació pels carrers del centre que ja comptava amb menys participació.

A les 7 d’aquesta tarda hi ha convocada un altra concentració, també al Raval.