Concentració històrica al Raval contra la repressió policial

Milers de persones han respost a la crida feta per la Taula per la Democràcia de Terrassa, concentrat-se aquest dimarts a la tarda al Raval de Montserrat. Terrassa condemna la violència de la policia Nacional i de la Guardia Civil exercida durant la jornada del referèndum del passat 1 d’Octubre, i exigeix la retirada de Catalunya de les forces espanyoles.

Entre les consignes més corejades a banda “dels carrers seran sempre nostres” i crits “d’independència”, s’hi han afegit les de “fora les forces espanyoles” i “Més drets humans volem els catalans”. Un representant del col•lectiu d’advocats Més Drets Humans i un Bomber han estat els encarregats de llegir un manifest signat per més de quaranta entitats que formen part de la Taula per la Democràcia.

Els bombers han estat especialment aplaudits quan es dirigien a l’Atri de l’Ajuntament per participar en la lectura del manifest. Els Minyons, els Castellers i els Bergants del Campus han aixecat tres pilars de dol davant el respectuós silenci de la plaça. A la concentració, on també s’ha constatat que “Catalunya és un país de Pau” i que “volem més drets humans”, també hi ha assistit el Conseller de Territori, Josep Rull i diversos Parlamentaris i Regidors encapçalats per l’alcalde de la ciutat Jordi Ballart. La gernació que omplia el Raval també ha col•lapsat alguns dels carrers que connecten amb l’Ajuntament i la reivindicació s’ha estès per alguns carrers del centre. L’acte ha acabat amb un emotiu cant d’Els Segadors.