Milers de terrassencs es concentren a les portes dels col·legis electorals abans de les votacions

A quarts de sis de la matinada milers de terrassencs ja s’apropaven a la trentena de col·legis electorals repartits per la ciutat. Volien garantir l’obertura i que les forces policials no els precintessin. I ho han fet en silenci, respectant el descans dels veïns.

Al col·legi Lanaspa s’ha fet una petita assemblea, donant directrius als ciutadans que votaven en aquesta escola. Fins aquí s’ha desplaçat el conseller de Territori i Sosteniblitat.

Mateixa imatge a l’Institut Montserrat Roig i a l’escola La Roda. Qui volia votar, gent gran i joves, tenien un desig clar.

Al CAP Oest s’han viscut minuts de molta emotivitat quan arribaven les urnes i les paperetes abans de les 7. Dos minuts més tard, dos agents dels Mossos d’Esquadra han volgut accedir-hi, però els ciutadans que hi havia fora no els han deixat i han marxat entre aplaudiments.

Al Centre de Formació d’Adults Salvador Espriu, a Can Jofresa, un centenar de persones esperaven a que s’obrissin les portes, tot i que la postal més espectacular era veure la cua de gent tant a dins del Bisbat d’Ègara com fora al carrer. Entre ells, el sociòleg i periodista Salvador Cardús.

Jaume Sales, membre de + Drets Humans, ha estat un dels advocats que s’ha encarregat d’assessorar als responsables del centre.

Al Bisbat d’Ègara s’han constituït 7 meses electorals, amb president i vocals a punt per obrir a les 9 del matí.