Millorar l’eficiència energètica i com reduir la despesa en els subministraments bàsics a casa

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha iniciat aquest mes de gener el projecte “Prometeu. Energia eficient per a tu”, per promoure l’eficiència energètica entre la població. Durant tot l’any , es realitzaran diferents actuacions informatives sobre quins són els drets energètics de la població i sobre quines mesures es poden prendre per tal de millorar l’eficiència energètica i com reduir la despesa i les factures en els subministraments bàsics a l’habitatge.

Aquest projecte es portarà a terme a Diferents poblacions de la comarca on s’hi desplaçarà un equip de 4 informadores i informadors energètics per desenvolupar campanyes informatives a l’espai públic i  s’establiran punts informatius.Es vol fer èmfasis en els drets de les persones a accedir als subministraments d’aigua, electricitat i gas natural, la xarxa existent d’atenció pública a la vulnerabilitat energètica, l’optimització tarifària dels contractes amb les companyies energètiques i les mesures de millora de l’eficiència energètica. 

També es realitzaran tallers d’estalvi energètic per a la població en general i d’altres dirigits a col·lectius en risc de patir vulnerabilitat energètica, així com sessions d’atenció personalitzada a aquelles persones o famílies que ja pateixen vulnerabilitat energètica.  a més es faran visites a domicili per informar sobre com reduir el consum energètic. Per últim, es realitzaran altres actuacions de divulgació d’informació en col·laboració amb campanyes globals, comarcals o locals.

Aquesta iniciativa està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social.