Mina, 6 mesos més abastant d’aigua Terrassa

Nova pròrroga forçosa de 6 mesos amb Mina d’Aigües per assegurar la continuïtat del servei públic d’abastament d’aigua a Terrassa. L’aprovació definitiva s’ha fet al ple de maig i s’aplicarà entre el 9 de juny i el 9 de desembre d’aquest any. Si bé quasi totes les formacions polítiques hi han donat suport, des de la CUP s’ha optat per l’abstenció al·legant que suposa un exemple de pèrdua de control d’un servei bàsic per part del consistori. Des de l’equip de Govern s’ha retret als cupaires la manca de compromís en un procés complex i que està actualment en tràmits.

Qui no continuarà vinculada amb Terrassa és la UNED. La Universitat Nacional d’Educació a Distància ha decidit retirar l’actual oferta formativa de tres graus que mantenia a la nostra ciutat i traslladar els estudis a Barcelona. Tot i l’oposició del PP i C’s i l’abstenció d’ERC-Mes, el regidor d’Universitat, Amadeu Aguado, ha argumentat que la decisió és de la UNED, després que l’Ajuntament comuniqués al centre formatiu la intenció d’adequar l’aportació de 2017 als criteris generalistes que s’apliquen a la resta d’universitats del Campus.

En la mateixa sessió plenària, a més, l’Ajuntament ha aprovat sortir del Consorci de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya.