Mínima paralímpica “B” de Sarai Gascón a les World Series de Berlín

La nedadora terrassenca Sarai Gascón s’ha penjat la medalla d’or en la prova dels 100 metres papallona a les World Series de Berlín, que han arrencat aquest dijous i que s’allargaran fins diumenge. Gascón ha aturat el crono en 1.10.31, aconseguint mínima paralímpica “B” per als Jocs de Tòquio 2021. L’egarenca forma part dels 18 convocats per la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF).

La Serie Mundial suposa la primera prova internacional paralímpica, després de l’aturada per la pandèmia ara fa vuit mesos. La competició s’està desenvolupant al Schwimm-und Sprunghalle Europasportpark (SSE), considerada una de les piscinas més ràpides del món, ja que al 2019 es van batre 43 rècords mundials.

Com no podia ser d’una altra manera, el campionat s’està organitzant sota un estricte protocol de seguretat, accedint amb mascareta, presa de temperatura i amb carta de responsabilitat personal signada per tots els esportistes. A més tota la delegació espanyola va haver de passar el dimarts 13 una prova PCR, obligatòria 48 hores abans d’entrar a Alemanya tal i com ordena la normativa per als estrangers procedents d’Espanya.

Les següents competicions abans de finals d’any, on es buscaran més mínimes, són l’Open d’Andalusia de natació adaptada, que tindrà lloc a Cadis el 21 i 22 de novembre, i el Campionat d’Espanya Absolut, a Oviedo, el 12 i 13 de desembre.