Minut de silenci a les 12 del migdia en record a les víctimes de la Covid-19

A les 12 de la nit d’avui finalitzarà el dol oficial declarat pel Consell de Ministres i decretat per la Generalitat de Catalunya el passat 26 de maig en homenatge a les víctimes causades per la pandèmia de la Covid-19. Per aquest motiu, a les 12 del migdia d’avui divendres, l’Ajuntament de Terrassa s’adhereix al minut de silenci que es farà per recordar les víctimes de la COVID-19 com a cloenda d’aquests deu dies de dol.

L’alcalde i els portaveus seguiran el minut de silenci promogut per la Presidència del Govern espanyol, a l’atri de l’Edifici consistorial, al Raval de Montserrat, lloc tradicional de concentracions en ocasions com aquesta. Cal remarcar, però, que per tal que no es produeixen aglomeracions i es pugui respectar sempre la distància de seguretat d’acord amb l’estat d’alarma vigent, no es convida la ciutadania a seguir el minut de silenci al Raval de Montserrat, sinó a aturar la seva activitat i a guardar un minut de silenci allà on es trobi cada persona a les 12 h.

Durant aquest període de deu dies de dol oficial, que ha estat el més llarg de la història democràtica espanyola, les banderes de l’Ajuntament de Terrassa han continuat onejant a mig pal a la façana de l’Ajuntament de Terrassa.

Cal recordar que les banderes oficials de la façana de l’Ajuntament onegen a mig pal des del passat 29 de març. Amb aquest gest simbòlic, l’Ajuntament vol retre homenatge a totes les persones difuntes de la ciutat a causa del coronavirus i expressar també la solidaritat amb les seves famílies i cercles de persones més properes, que viuen el seu dol en unes circumstàncies especialment dramàtiques.

Segons el decret signat per l’alcalde, les banderes romandran a mig pal fins que finalitzi l’actual estat d’alarma.