Els Mossos investiguen si les germanes assassinades van viatjar obligades al Pakistan

L’Ajuntament de Terrassa ha guardat un minut de silenci aquest dimarts com a mostra de condol i de rebuig pel presumpte feminicidi comès a Pakistan. La convocatòria ha tingut lloc al Raval de Montserrat, davant de l’edifici consistorial, i ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i membres de la Corporació Local, així com la consellera d’Igualtat i Feminismes Tània Verge.

Prèviament, a les 11 h, l’Ajuntament ha convocat la Taula de Feminicidi, amb la presència de l’alcalde, membres de la Corporació Municipal, forces de seguretat i la consellera Verge.

Després de la taula s’han decretat tres dies de dol a Terrassa. Des d’aquest dimarts i durant les primeres 24 hores, resten cancel·lats tots els actes institucionals. En les 48 hores següents, en tots els actes oficials es farà un minut de silenci a l’inici i s’il·luminaran de lila el Monument a la Dona i els centres cívics municipals.

Les dues noies tenien 21 i 24 anys, eren de nacionalitat pakistanesa però feia anys que vivien a Terrassa. Estaven casades amb dos cosins, que viuen al Pakistan. Recentment havien viatjat al país asiàtic on, segons diverses informacions, es van oposar a aquests matrimonis i van ser presumptament assassinades pels seus familiars. La policia pakistanesa ha confirmat la detenció de sis persones.

Tot i que el crim s’ha comès en un país estranger, els Mossos d’Esquadra han pres declaració a familiars de les dues germanes residents a Catalunya. Investiguen si hi va haver algun tipus de coacció per a què les víctimes viatgessin al Pakistan.

 

Minut Silenci Pakistan 2

Minut Silenci Pakistan

Minut Silenci Pakistan 3