Minyons i Castellers preparen els pilars que faran per la recuperada Diada de Festa Major

Castellers i Minyons de Terrassa tornaran aquest any al Raval de Montserat per celebrar diumenge la tradicional Diada de Festa Major, una edició minvada a causa de la pandèmia. Dues colles que es limitaran a fer a plaça diversos pilars de quatre o cinc que en les darreres setmanes han pogut assajar dins dels respectius grups bombolles. Després de gairebé 20 mesos sense cap actuació, les colles castelleres locals reprenen tímidament l’activitat en aquesta primera jornada castellera postpandèmia.

Una jornada especialment singular i emotiva per ser els castellers uns dels grups de la Cultura Popular més castigats per les mesures per aturar la Covid-19. Castellers i Minyons participaran dissabte en la mostra de Cultura Popular prevista a l’Escola Pia. Independentment cada colla ha organitzat esmorzars, dinars i sopars per a tots els seus membres i diverses actuacions culturals paralel•les. Diumenge, abans de la Diada castellera, les dues colles participaran en els pilars de la sortida d’Ofici.

I per commemorar la represa en aquesta Diada de Festa Major, les dues colles faran al Raval diversos pilars de quatre o cinc alçades realitzats pels diferents grups bombolles que els darrers dies han participat d’intensos assajos. Una actuació que será recollida per les xarxes socials de les colles i també per Canal Terrassa. Per la seva banda Minyons de Terrassa ha programat per divendres a les 10 de la nit l’actuació del grup Lauzeta Folk per continuar amb el pregó a càrrec d’en Juanan.

Dissabte es farà un vermut glossat a dos quarts d’una del migdia i diumenge a partir de les 5 de la tarda se celebrarà un concert de gralles amb el grup de gralles de la Colla, les Gralles Grillades. Després actuarà el grup de música Pasqual i els desnatats. Tots aquests actes seran d’accés lliure, però se’n controlarà l’aforament per tal que no se superin els límits establerts.