Minyons presenten a l’alcalde la jornada de la Nova Atenes de diumenge

L’alcalde de Terrassa acompanyat de la Regidora de Cultura, han rebut aquest matí una representació de la colla castellera Minyons de Terrassa amb el seu president al capdavant, Jesús Rodríguez.

A banda de comentar el 40 aniversari de la colla que celebren aquest any amb diverses actuacions i activitats, i les construccions castelleres més recents, els malves han comentat la jornada de la Nova Atenes una de les més importants del calendari, que es farà aquest diumenge dia 13, a les 12 del migdia la parc de Sant Jordi.

A la Nova Atenes, que acabarà amb concert a la plaça Vella, els Minyons faran castells de gamma extra que acabaran d’assajar aquesta setmana. També hi actuaran els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró. A principis del segle XX, en una ciutat industrial però amb una important activitat educativa i cultural, Eugeni d’Ors va dir que “Terrassa seria la nova Atenes, l’Atenes catalana”, nom que els Minyons han adoptat per a la jornada que celebren davant la Masia Freixa.