Miquel Sàmper: “L’ABP de Terrassa és una de les destinacions on Interior haurà de tenir sensibilitat”

Nou conseller d’Interior, velles reivindicacions. Miquel Sàmper ha tornat a l’Ajuntament de Terrassa no com a regidor, com els darrers cinc anys, sinó com a Conseller d’Interior de la Generalitat en una visita institucional. El motiu ha estat la Junta Local de Seguretat, que s’ha fet al Saló de Plens per poder mantenir les distàncies. Abans, però, el conseller Sàmper, que ha dit haver-se emocionat al tornar a pujar les escales de l’Ajuntament, ha signat el Llibre d’Honor de la Ciutat de Terrassa.

Pel que fa a la reunió amb els cossos de seguretat, l’alcalde Jordi Ballart ha tornat a demanar a Interior més agents dels Mossos d’Esquadra a Terrassa. “Com sempre al conseller d’Interior li hem demant més efectius fins a poder complir amb la ràtio adequada. Pel que fa a la policia municipal estem fent esforços. Aquest estiu n’hem incorporant 17 i esperem arribar aviat als 300“, ha dit Ballart.

Sàmper ha admès que Terrassa està un punt per sota de la ràtio: “Per tant, Terrassa hauria de ser una de les destinacions on el departament d’Interior hauria de tenir sensibilitat“.

Des del Departament s’ha assenyalat que en les últimes promocions s’han incorporat més de vint agents i que l’Àrea Bàsica Policial de Terrassa mai n’havia tingut tants des de la seva constitució, encara que la ràtio està per sota de la mitjana catalana. La xifra total no l’ha facilitat.

Ballart sí que ha donat el total de multes posades en relació a la Covid-19 entre març i agost: 3.857. El nombre de fets delictius s’ha mantingut estable respecte l’any passat i no hi ha hagut cap mort per accident de trànsit a la trama urbana terrassenca.