Miqui Giménez presenta el llibre ‘Quina Canya, joguinetes’ al Rotary Terrassa

Miqui Giménez ha començat la seva intervenció oferint als assistents unes caixes plenes de jocs tradicionals per ajudar a reviure el record dels jocs al carrer. Segons en Miqui “el joc ens proporciona moltes emocions que van directes a la nostre memòria”.

També ha fet esment a la “necessitat de que els nens tinguin espais per jugar amb llibertat i on puguin estimular la seva creativitat” i, en aquest sentit, ha explicat un espai de Berlín que ja funciona i on els adults hi tenen prohibida l’entrada. En ells els nens son lliures de jugar al que vulguin i d’auto construir-se els seus espais, cabanes, etc.

També ha dedicat un espai ha parlar de la Setmana del Joc al Carrer que ja fa dos anys que es realitza a Terrassa i que pretén acostar el joc tradicional als nens i que amb l’ajuda de molts voluntaris, de diferents entitats ciutadanes, aconsegueix aplegar durant 7 dies un seguit d’activitats, al Vapor Ventalló, que fan redescobrir la màgia de jugar al carrer i amb elements realment molt senzills.

La part final la dedicada ha explicar el llibre ‘Quina canya, Joguinetes’ que és un recull dels jocs tradicionals fets amb canyes i que gràcies a la participació de l’Ajuntament d’Ascó s’ha pogut editar i difondre.