Modernització i democratització de l’esport escolar per aquest curs 2017-2018

L’esport escolar a Terrassa i la seva demarcació es modernitza. El Consell Esportiu del Vallès Occidental-Terrassa ha presentat tot un seguit de novetats per aquest curs 2017-18, amb l’objectiu que la pràctica esportiva arribi a tothom sense cap tipus de discriminació.

S’unifica la normativa per a tots els Consells Esportius de Catalunya, s’ha d’obtenir una titulació de monitoratge per poder dirigir equips als Jocs Esportius i s’aplicarà a partir d’ara la normativa del lliure circulació d’esportistes.

Dins del programa multiesport, on els més petits fan un tastet de diferents disciplines esportives, s’estableix un nou format amb una trobada mensual perquè els escolars adquireixin els coneixements d’aquell esport. A més, hi haurà tercer temps, amb compartiment de fruita, per fomentar els hàbits saludables.

S’han instaurat noves promocions dins del Pla de Promocions Esportives, dirigides a alumnes de primària i secundària, com la introducció de l’esport adaptat del Boccia, a petició de Prodis, Higiene postural, demanat per la Federació d’Halterofilia, i Gimnàstica Rítmica, que promou el Gimnàstic Terrassa.

S’introdueix un nou programa d’esport en família, perquè els nois i noies puguin practicar diferents esports amb pares, germans o altres membres de la família. Handbol, atletisme, BMX, Babygym i curses d’orientació integren les Jornades d’Iniciació Esportiva del Consell, que té com a gran novetat una jornada final de cloenda.

Els Jocs Esportius d’equip arrencaran el 21 d’octubre. El curs passat més de 30 mil estudiants van prendre part en algun dels programes del Consell.