Modificacions del servei a la línia R4 per les obres a l’estació de La Granada

Adif inicia el pròxim dilluns, 6 de febrer, una nova fase de les obres
d’implantació de l’ample estàndard entre Martorell i Sant Vicenç de
Calders, en el marc del desenvolupament del Corredor Mediterrani a
Catalunya.

Aquests treballs es localitzaran al voltant de l’estació de La Granada i consisteixen en l’adaptació a l’ample mixt de les vies 1 i 2, i el muntatge d’aparells de via d’ample mixt. Així mateix, s’hi duran a terme actuacions en el sistema electrificació i instal·lacions de control, comandament i senyalització.

Paral·lelament, a l’estació es prolongarà la longitud de les andanes, se’n renovarà la pavimentació per adaptar-les a persones de mobilitat reduïda, i es construirà un nou pas inferior dotat d’ascensors entre les dues andanes renovades, la qual cosa millorarà l’accessibilitat per als viatgers d’aquesta estació de la comarca de l’Alt Penedès.

Afectació R4
Aquestes obres afectaran la capacitat operativa de la línia R4, la que passa per Terrassa, a partir del dilluns 6 de febrer. Els nous horaris s’han planificat amb l’objectiu de mantenir l’oferta actual en dies laborables, adaptar la circulació a les obres que s’estan executant per assegurar la fiabilitat del servei prestat en aquesta línia i, a més,
incrementar l’oferta amb 23 noves circulacions diàries els caps de setmana i festius.

La nova programació contempla aquest increment en cap de setmana que permet millorar la freqüència de pas a la part central de la línia. En laborable, els ajustos es concentren als extrems de les línies amb increments de temps de viatge que oscil·len entre 1 i 8 minuts. La part central de la línia on es concentra pràcticament el 60% de desplaçaments de l’R4 (CornellàMontcada) mantindrà els temps de viatge actuals.

Tota la informació sobre aquestes modificacions del servei es comunicarà a través de megafonia a estacions, a l’interior dels trens, així com a les pantalles, teleindicadors i webs.