Mónica Del Rey, una terrassenca en el rodatge de ‘La Sociedad de la Nieve’

La sociedad de la nieve, de Juan Antonio Bayona, s’ha convertit, sens dubte, en el fenomen cinematogràfic de l’any. Ho demostra el fet que, només al Cinema Catalunya ja l’han vist 4.400 persones, cosa que li ha permès superar en escreix les xifres d’assistència d’El mestre que va prometre el mar, la pel·lícula més vista del 2023. En el rodatge d’aquesta gran producció, nominada en dues categories dels Oscars, hi ha participat una terrassenca.

Es tracta de la Mónica del Rey, encarregada de fer d’script en les seqüències de les expedicions de muntanya, rodades el 2021 a Sierra Nevada. La seva feina, fonamental en qualsevol pel·lícula, consisteix en controlar el set de rodatge perquè tot surti com preveu el guió i no es produeixin errors de continuïtat.

Aquesta terrassenca de 42 anys, veïna de Sant Pere Nord, es va formar en realització i producció a l’INS Santa Eulàlia, abans d’especialitzar-se en l’ofici d’script. Després de picar molta pedra i de participar en diversos rodatges, ha complert tot un somni professional treballant al costat de Juan Antonio Bayona. En la seva adolescència, la Mónica ja va quedar molt impressionada després de llegir la novel·la sobre aquesta història de supervivència al cor dels Andes. No obstant, mai podrà oblidar el moment en què va veure per primer cop la magnífica pel·lícula de «Jota» Bayona.

Una pel·lícula que estarà present, a punt per fer història, a la propera cerimònia dels premis Oscar. Per qui encara no l’hagi vist a la gran pantalla, aquesta serà l’última setmana que estarà en cartellera al Cinema Catalunya de Terrassa.