Mònica Planes exposa la seva obra creada específicament per al MNACTEC

L’artista Mònica Planes ha presentat aquest dissabte a la tarda l’obra «Pila. Pa, ferro, aigua, foc i morter de ciment», creada específicament per la Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC).

Forma part del projecte “Passat/Present”, un cicle d’intervencions artístiques a quatre espais patrimonials catalans. L’objectiu del Departament de Cultura és establir un diàleg entre l’art contemporani i el patrimoni cultural.

Participen, a més de Planes, Laia Estruch que intervé al conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul; Dora García al Monestir de Santes Creus i Irene Solà a la ciutat grecoromana d’Empúries.

Planes explora al MNACTEC la relació entre matèries primeres de gran rigidesa i el moviment del seu cos. Així investiga materials i formes i es deixa fascinar pel motors com a generadors i distribuïdors d’energia.

Per això, la sala de la màquina de vapor del museu ha estat l’escenari idoni per a la seva intervenció. Planes proposa un conjunt de petites peces, una mena de cadena escultòrica en transformació que parteix d’una primera obra: el motlle en ciment del seu propi cos.

Es pot visitar fins al 26 de febrer.

Mònica Planes 2 Mònica Planes

Pila De Mònica Planas 4 Pila De Mònica Planas 3 Pila De Mònica Planas 2 Pila De Mònica Planas