Montenegro: “El president Bukele està atropellant els Drets Humans a El Salvador”

El 23 de març es van cometre 62 assassinats a El Salvador, un país castigat per la violència de les maras. Davant d’aquesta situació, el president del país centreamericà, Nayib Bukele, va decretar un règim d’excepció que encara dura utilitzant mètodes polèmics que atempten contra els Drets Humans. Aquest dimarts ho ha vingut a explicar a la BCT Miguel Montenegro, director de la Comissió de Drets Humans d’El Salvador.

Amb més de 75 mil persones empresonades i 80 morts sota la tutela de l’Estat, el règim d’excepció s’ha allargat a través de diverses pròrrogues. A més, Bukele ja ha anunciat la seva intenció de presentar-se a la reelecció, una possibilitat vetada per la constitució de El Salvador.

La visita de Montenegro a Terrassa ha coincidit amb l’exposició Cara a cara amb les violències. Relats de resiliència a Centreamèrica, creada per Ruido Photo i produïda per l’Institut Català Internacional per la Pau. A través de la fotografia i d’entrevistes, la mostra fa un recorregut per les múltiples cares de les violències que afecten la vida quotidiana de El Salvador, Guatemala i Hondures. Es podrà veure fins el 21 de novembre a la plaça de les Teixidores.

Expo Violència 2 Expo Violència