Montse Alcoba, aixecadora del CP Terrassa: “No busco medalla, perquè tampoc era l’objectiu arribar a Tòquio”

Montse Alcoba, aixecadora del Club de Peses Terrassa, viurà la seva primera experiència paralímpica als Jocs de Tòquio. Aquesta mestra sabadellenca de 40 anys, resident a Castellbell i el Vilar, no comptava amb la seva classificació per a la cita nipona.

Fa només quatre anys que practica regularment l’halterofília, després de la maternitat dels seus dos fills, havent provat abans el bàsquet en cadira de rodes i l’atletisme. Tot i fer plata a l’Europeu del 2018 (federada amb el Power Olesa), ha estat molt autodidacta aquests anys a l’hora de preparar les diferents competicions en les quals ha participat. Al setembre va arribar al club egarenc i es va posar a les ordres del tècnic terrassenc Toni Vallejo, amb l’objectiu d’entrenar dur per buscar el bitllet per a París 2024. La seva actuació al juny a la Copa del Món de Dubai, però, li ha obert les portes a Tòquio.

Alcoba està enllestint els preparatius de tot el material i paperassa que s’ha d’emportar, perquè el 5 d’agost es concentra al Centre d’Alt Rendiment de Madrid fins el dia 19. Abans, però, ha de seguir un estricte protocol Covid, reduint el contacte social al seu grup bombolla, omplint un qüestionari de salut diari per als serveis mèdics del Comitè Paralímpic Espanyol i fent-se tres PCR abans de desplaçar-se a la Blume.

Alcoba vol dignificar l’halterofília, l’esport que li ha acabat enganxant, fent una bona actuació al Japó. El 29 d’agost (en la categoria de -79 quilos) tindrà l’oportunitat de demostrar al món la seva meteòrica progressió.

El tècnic Toni Vallejo ha estat clau en la preparació d’Alcoba en aquest darrer any