Montserrat Espallargas presenta el seu llibre “El Clan de Sa Ràpita”

L’escriptora terrassenca Montserrat Espallargas ha presentat a la Casa del Llibre del carrer Cremat de Terrassa el seu llibre “El Clan de Sa Ràpita”.

Amb aquest títol va guanyar el premi Ferran Canyameres 2017. És la primera vegada que un autor terrassenc rep aquest premi i la cinquena vegada que el rep una dona.

La presentació del llibre ha anat a càrrec de l’escriptor Rafael Vallbona, que va guanyar l’anterior edició d’aquest mateix premi, i del president d’Òmnium Cultural de Terrassa, Xavier Ordeix.

“El Clan de Sa Ràpita” és una novel•la negra que retrata el col•lectiu universitari i on l’autora planteja una crítica a la pseudo intel•lectualitat.

La història s’emplaça en el Campus Universitari de les Illes Balears i a la localitat mallorquina de Sa Ràpita i té com a punt de partida l’assassinat d’un rector de la Universitat que va participar en els fets del maig francès del 68.

Des d’un primer moment, l’argument de la història apunta a una consigna d’aquest període de protestes estudiantils i obreres com a un dels possibles motius de la seva mort.