Ton Capella

Mor als 57 anys Ton Capella, president del Grup Telstar

Ha mort als 57 anys Ton Capella, president de Telstar, una de les empreses més destacades de Terrassa, dedicada a l’enginyeria i la construcció. Capella també estava vinculat al grup Egarsat de MútuaTerrassa.

Nascut a Terrassa el 21 de novembre de 1964, Ton Capella ha estat estretament vinculat a Telstar, empresa familiar fundada el 1963 per al disseny i fabricació de bombes de buit per a la indústria, a la que es va incorporar l’any 1991 per iniciar l’activitat exportadora de l’empresa i liderar un procés d’internacionalització sòlid que va portar la companyia a operar en més de 100 països.

Nomenat conseller delegat de l’empresa l’any 1994 i president executiu l’any 2004, sota la direcció de Ton Capella l’empresa experimenta un punt d’inflexió en la seva evolució que culmina amb el creixement ràpid de la companyia entre el 1998 i el 2008 mitjançant una política d’adquisicions, consolida una etapa de forta expansió internacional i converteix Telstar en un grup empresarial amb presència a països com la Xina, els Estats Units, Regne Unit, França, Mèxic, Brasil, Argentina, Índia, Bangla Desh, Itàlia, Portugal, Holanda, Bèlgica, Suècia i Lituània.

Ton Capella també va liderar algunes de les fites que van assentar les bases de la sòlida evolució de Telstar en el futur, que va començar a prendre forma quan l’empresa va decidir fer un gir en la seva estratègia i passar de ser fabricant d’equips a proveïdor de solucions globals. integrades per al mercat de les ciències de la vida. La seva capacitat en el desenvolupament de tecnologies pròpies i el disseny d’equips de procés integrats i la incorporació de serveis d’enginyeria, construcció i consultoria a l’oferta global de la companyia, van convertir Telstar en l’únic proveïdor internacional amb capacitat per oferir solucions globals amb tecnologies i recursos propis.

Després del procés d’integració de Telstar al Grup Azbil el 2013, l’empresa va mantenir la seva marca per liderar la divisió Life Science Engineering de la corporació japonesa sota la presidència executiva i direcció de Ton Capella, que va liderar amb èxit el procés de transició. Des de l’any 2017, Ton Capella ha estat el president del Consell d’Administració d’Azbil Telstar.

Enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i PDD a Business Management per l’IESE Business School, Ton Capella va estar vinculat activament a institucions locals. Nomenat president de la junta directiva d’Egarsat el 2010, ha participat també a l’equip de govern de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa.