Mor als 65 anys l’exwaterpolista olímpic egarenc Enric Guàrdia

Aquest dimarts ha mort l’exwaterpolista del CN Terrassa Enric Guàrdia, als 65 anys d’edat. Guàrdia, olímpic a Munic 1972, va participar també en dos Campionats del Món amb la selecció espanyolaCom a jugador del CN Terrassa, l’any 1974 va aconseguir la tercera posició a la Lliga Nacional Divisió d’Honor. Posteriorment, a la dècada dels 90, va ser directiu de la junta presidida per Jesús Cortés.

Enric Guàrdia va començar el seu idil·li amb l’aigua practicant la natació. En aquell moment, a la dècada dels 60, la natació i el waterpolo es combinen fins a una edat força avançada. Amb 16 anys, participa amb la selecció espanyola en el Torneig Sis Nacions juvenil. Poc després, com a júnior, torna a competir internacionalment amb el combinat estatal. De la mà de l’hongarès Bandy Zoliomy, arriba a la selecció absoluta amb 19 anys. El tècnic, tenint en compte la seva envergadura, el recicla a la posició de defensor de boia. Mesos més tard, una recomanació de Toni Codina li aplana el camí cap als Jocs de Munic, on la selecció obté el desè lloc.

Guàrdia va disputar posteriorment dos campionats del Món amb Espanya. Tant a Belgrad 1973 com a Cali 1975, el combinat estatal assoleix la desena posició. La no classificació per als Jocs Olímpics de Mont-real 1976 esdevé la gran decepció de la seva carrera. En el preolímpic de Berlín, Iugoslàvia es fa amb l’única plaça per a seleccions europees. Aleshores, decideix dedicar-se exclusivament al CN Terrassa i deixa la selecció.

Amb el CN Terrassa, el terrassenc aconsegueix la millor classificació l’any 1974. L’equip ocupa la tercera plaça a la Lliga Nacional per darrere del Barceloneta i del Barcelona. Amb 30 anys, canvia d’aires i s’allunya de l’elit per jugar amb el CN Molins de Rei, conjunt amb el qual ascendeix  a Primera Nacional, la segona categoria del waterpolo estatal. Guàrdia es retira als 33 anys.

El CN Terrassa ha mostrat el seu condol pel seu soci número 53. La sala de vetlla s’obrirà aquest dimarts a les 18.00h al Cementiri de Terrassa i la cerimònia de comiat se celebrarà dimecres a les 16.00h al temple de Cementiri de Terrassa.