Mor als 76 anys l’home de jazz Josep Puigbò i Cardellach

Mor als 76 anys, el músic, home de jazz i impulsor d’aquest estil musical a la ciutat, Josep Puigbò i Cardellach. El pianista i arranjador terrassenc va morir dissabte a la tarda dia 11 de juliol. Puigbò és membre fundador del Club de Jazz d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals. Entre 1963 i el 2014 va protagonitzar prop de 200 concerts amb diferents formacions i escenaris de la ciutat.

El 1963 se’l va poder escoltar al piano de la banda The Blue Angels i especialment a la Jazz Cava del carrer Sant Quirze, liderant el seu propi quintet en el concert inaugural del 17 de març de 1971. Les seves actuacions s’han vist en tots els escenaris del Festival de Jazz de Terrassa, en la darrera ocasió el 2014 a la Nova Jazz Cava. Amb un estil especialment adscrit al be bop i al hard bop, Puigbò va estudiar piano al Conservatori del Liceu i als anys 70 liderava formacions de jazz rock com 800 Watts o el Modern Jazz Sextet on destacaria com arranjador de temes de Wayne Shorter o Freddy Hubbard entre d’altres.

Ja als anys 80 formaria la Jazz Five antecent del Quintet d’Egara, el quintet amb més trajectòria de la ciutat amb Josep Maria Farràs, Joan Albert, Xavi Ortiz i Adrià Font. També va acompañar al piano a figures com Johnny Griffin, Buddy Tate, Pony Poindexter, Guy Lafitte o Harry “Sweets” Edison. El concert del passat dissabte del cicle Jazz a la Fresca va estar dedicat a la memòria de Josep Puigbò.