Mor als 85 anys el pianista terrassenc Miquel Farré

Aquest dissabte ha mort als 85 anys el pianista terrassenc Miquel Farré i Mallofré. Farré, nascut a Terrassa el 1936, era considerat un dels pianistes catalans més destacats de la seva generació.

Farré va començar la seva carrera musical de ben petit i als 18 anys ja va guanyar el Primer Premi del Concurs Internacional Maria Casals. Va estudiar al Conservatori Superior de Música de Barcelona, rebent les màximes distincions, i arribant a ser catedràtic del 1968 al 2001. Fins el 2010 també va impartir classes al Conservatori Superior del Liceu.

Miquel Farré va actuar per tot Europa i els Estats Units, col·laborant amb multitud d’artistes i orquestres i, també, impartint classes i cursos. Entre les seves obres més destacades s’hi poden trobar interpretacions de Frederic Mompou i Johannes Brahms.

Més enllà de la seva trajectòria musical, Farré va destacar també com a jugador d’escacs, arribant a tenir el títol de Mestre Internacional. Vinculat al Club d’Escacs Terrassa, va ser subcampió d’Espanya el 1957 i va ser tercer al Mundial juvenil el 1955, a més de participar en altres tornejos tant nacionals com internacionals.