Mor als 85 anys el terrassenc Jaume Bladas, esportista olímpic en la modalitat de tir al plat

Aquest dimecres ha mort als 85 anys Jaume Bladas, esportista terrassenc que va participar en dos Jocs Olímpics, a Tòquio’64 i a Mèxic’68, en la modalitat de tir al plat. A part d’aquestes participacions olímpiques, Bladas va obtenir la medalla al Mèrit Esportiu de Terrassa l’any 1967. Aquell mateix any, va quedar segon als Jocs de la Mediterrània disputats a Turquia. Un dels seus majors èxits va ser el títol per equips aconseguit a Madrid el 1972 durant el Campionat d’Europa. L’any següent, en l’europeu disputat a Torí, es va penjar la medalla de plata. A nivell estatal, també va ser campió d’Espanya en dues ocasions i va guanyar la Copa Catalunya durant 6 temporades seguides.

A més, Jaume Bladas va ser seleccionador espanyol entre 1983 i el 1992. També va ser vicepresident de la Federació Espanyola de Tir des del 1979 i, en els Jocs Olímpics de Barcelona, va dissenyar el camp de tir de Mollet del Vallès. La seva trajectòria va ser reconeguda amb la medalla de plata al mèrit esportiu del Consejo Nacional de Deportes. El seu fill, Josep Bladas, també va ser olímpic en dues oportunitats.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha publicat un missatge de Twitter aquest dijous, donant el condol a la família. La vetlla del difunt serà a la Sala 1 de la Funerària de Terrassa, a partir d’aquest divendres a les 9h del matí. Jaume Bladas Santasusagna serà enterrat el mateix divendres, en una cerimònia que començarà a partir de les 11.30h al cementiri municipal.

 

[Font imatge: Federació Catalana de Tir]