Mor Antònia Bonastre, l’àvia més gran de Terrassa als 107 anys

L’Antònia Bonastre va viure la primera i la segona Guerra Mundial,  la Guerra Civil Espanyola i les Riuades de 1962 però no ha pogut superar la Covid-19. Va néixer l’any que es va enfonsar el Titànic, el 1912. Fins ara l’Antònia Bonastre era la persona més gran de Terrassa.

Segons ella la clau per viure tants anys i amb bona qualitat de vida era la tranquil·litat, no discutir, assegurava no haver provat mai el vi, era del ram de l’aigua. Tot i la seva edat conservava una memòria prodigiosa, no tenia pèls a la llengua i  amb ironia i humor explicava  amb precisió moments de la història, assegurava que la pitjor època de la seva vida, havia estat la postguerra. No va tenir una vida gens fàcil, amb 25 anys es va quedar vídua, 8 dies abans de néixer la seva única filla. Tot i haver patit tantes vicissituds considerava que havia tingut una vida feliç

L’Antònia era una apassionada de la xocolata amb melindros i una culé visceral, aquesta gran dona lluitadora adorava els seus fills i néts, a qui deia que si no la trobaven que no  la busquessin en el mar,  si no a la muntanya.

El seu nét Miquel  recorda que sempre la seva àvia deia una dita quan es moria alguna persona, “De brams d’ase no en puja cap al cel”.