Josep Cabayol

Mor el periodista Josep Cabayol, un dels fundadors de COM Ràdio i vinculat a la Ràdio Municipal de Terrassa

El periodista Josep Cabayol i Virallonga, veí de Cardedeu, ha mort aquest dilluns a la tarda als 70 anys. Pep Cabayol es va llicenciar en Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l’any 1980. Va ser alumne de l‘escola de Ràdio Joventut, on va fer els seus primers programes; i va iniciar la seva carrera professional a Ràdio Popular de Reus l’any 1977. També va ser corresponsal d’El Correo Catalán.

Cabayol va tenir una àmplia trajectòria professional. Va formar part de l’equip fundador de COM Ràdio, l’any 1994, on va ser el primer cap dels serveis informatius i d’esports; va treballar a TVE a Catalunya i a RNE a Catalunya. Entre d’altres responsabilitats, va ser el responsable de Transmissions per part de TVE del Canal Olímpic, creat per TVE i TVC per als Jocs Olímpics de Barcelona de 1992.

Va jubilar-se l’any 2008 i, des d’aleshores, s’ha implicat en temes relacionats amb l’emergència social i ambiental o la crisi energètica, entre d’altres. Havia seguit fent col·laboracions amb programes de Ràdio 4 i de la Ràdio Municipal de Terrassa. També presidia Solidaritat i Comunicació (SICOM).

Ha tocat tots els pals informatius, també els esports, la seva gran passió. A Ràdio 4, va dirigir el programa ‘Gent de món’ coincidint amb els atemptats de les Torres Bessones del setembre 2001. Després, amb el programa ‘L’Agenda’ es va especialitzar en temes relacionats amb el medi ambient i la salut planetària per abordar posteriorment les conseqüències de la crisi i l’emergència climàtica. Després de jubilar-se, va seguir donant veu als científics a través del programa ‘Vida Verda’, dirigit per Pilar Sampietro.

Cabayol va estar vinculat també amb la Ràdio Municipal de Terrassa a través del programa ‘La plaça dels futurs’, un espai en què, juntament amb el presentador Siscu Baiges, proposava analitzar les transformacions que el món viurà amb el pas del segle i explorava les tendències de canvi que davant d’aquests reptes que poguessin ajudar a construir un món socialment mes just i en equilibri amb el medi ambient.

Actualment presidia l’Associació Solidaritat i Comunicació SICOM. En els últims anys s’havia especialitzat en l’estudi i la divulgació de qüestions climàtiques i ambientals.

La vetlla pel Pep Cabayol serà al tanatori de Granollers aquest dimarts a la tarda i dimecres al matí. La cerimònia de comiat es farà aquest dimecres al mateix tanatori de Granollers.

[Font informació i imatge: SICOM]