20191112 Francesc Llonch

Mor Francesc Llonch, director general de Càritas Diocesana de Terrassa

Aquest dijous 15 de desembre de 2021 ha mort Francesc Llonch, director general de Càritas Diocesana de Terrassa. Llonch va ser nomenat el 2 de juliol de 2019 per Mons. Josep Àngel Saiz Meneses en substitució de Salvador Obiols.

En aquest temps, ha continuat el treball de consolidació de l’acció de Càritas Diocesana i la coordinació amb les parròquies, a més de la col•laboració amb altres entitats. A més, ha hagut de liderar l’entitat fent front a la covid 19, incrementant notablement l’acció de Càritas i l’atenció a les persones més vulnerables en un entorn social de desconcert i incertesa.

Des de Càritas destaquen que ha estat un home proper, empàtic, atent, amb il•lusió per construir un món millor i més just que abraci a tothom. Tot i la malaltia que se li va detectar en el seu moment, ha volgut continuar la seva dedicació a l’Església a través de Càritas fins que les forces li han permès.

Nascut a Castellar del Vallès l’any 1947 i enginyer tèxtil de professió, s’havia dedicat al sector tèxtil. Entre els anys 1994 i 1998 va ser president del Gremi de Fabricants de Sabadell i membre de la Junta i Comitè Executiu de Foment del Treball. Va ser conseller de la companyia d’aigües de Sabadell CASSA, patró de la Fundació per la Indústria i membre de la Junta de Texfor.

La capella ardent està situada en el Tanatori de Sabadell (Ronda d’Orient, n.71), dijous dia 16 a partir de les 18h i divendres dia 17 des de les 9.45h fins a les 13.30h.

Mons. Salvador Cristau Coll, Administrador diocesà i Bisbe electe, presidirà les exèquies que tindran lloc el divendres dia 17 de desembre a l’església parroquial de St. Fèlix a les 16.30h.