Mor Nicasi Camps i Pinós, home de teatre nascut a Terrassa

Mor als 93 anys Nicasi Camps i Pinós, escriptor teatral nascut a Terrassa i afincat des de petit al Poble Nou barceloní. Amb 134 obres escrites, 32 de les quals publicades, és un dels dramaturgs més representats sobretot en els circuïts de teatre amateur.

Nicasi Camps estrena la seva primera obra teatral al 1962 quan també forma part del món cultural que li oferia l’Orfeó Virolai i el Centre Moral i Cultural del Poble Nou. El 1977 aconsegueix el Premi Vilanova als Jocs Florals a l’exili, per l’obra «Un dissabte gris i trist» amb motiu de l’execució de Salvador Puig Antich.

També han estat premiades obres com «El llimoner glaçat», «La filla del Carboner» o la més representada «Un marit per la meva dona». També va estar reconegut amb el premi del districte de Sant Martí i l’Arlequí del món del teatre amateur.

També és autor de «L’amor a totes les edats», «El trampós entrampat» o «Viure amb un cor trasplantat» entre moltes d’altres. Finalment el 2006 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona. Nicasi Camps i Pinós havia nascut el 1931 a Terrassa.