Mossos d’Esquadra, en primera línia per garantir la seguretat i frenar el contagi

El paper de determinats col·lectius professionals està sent decisiu per fer front al coronavirus i especialment difícil i arriscat. El sector sanitari n’és un clar exemple però en aquesta primera línia de contenció també hi trobem els cossos de seguretat.

Els Mossos d’Esquadra treballen aquests dies amb un operatiu especial per garantir el compliment de l’estat d’alarma i reduir al mínim les conductes de risc. Jesús Requena, Cap de l’Àrea Bàsica Policial de Terrassa, afirma que aquest és el missatge que volen donar: que tothom es quedi a casa, reduir les sortides i, si s’han de fer, aprofitar-les per fer tot allò necessari per evitar sortir durant els dies següents .

Segons Requena, els agents disposen de mascaretes i guants, però també tenen limitacions de material, com en d’altres sectors. Intenten mantenir la distància de seguretat en les seves actuacions, tot i que, en algunes ocasions, han d’entrar en contacte amb determinades persones quan la situació es complica i això augmenta el seu risc de contagi. De moment, a la comissaria de Terrassa s’han donat pocs casos de coronavirus.

Des dels Mossos destaquen que la majoria de la població està complint amb les normes del confinament però lamenten que cada dia, uns quants fan servir la picaresca per intentar saltar-se-les: passejant el gos a quilòmetres de casa, reunint-se en grups en determinades zones amagades i sortint cada dia un munt de cops a fer compres mínimes.

I tot això ho han de fer compatible amb les seves obligacions habituals. Aquests dies s’estan produint delictes i denúncies a les que han de donar solució. Els casos de violència masclista continuen però, sobretot, aquests dies estan rebent molts requeriments de mediació per situacions de tensió a les llars. I és que el confinament està posant a prova la convivència entre persones que comparteixen pis o estan rellogades.