Mossos D'esquadra Genèrica

Desarticulen un grup criminal que robava a gent gran fent-se passar per operaris del gas

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat  un grup criminal que estafava persones d’edat avançada fent-se passar per operaris de companyies de gas. Actuaven a les ciutats de Terrassa, Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Tarragona,  i Manresa. En concret s’ha detingut 5 persones per pertinença a organització criminal, que simulaven ser inspectors de companyies de gas per accedir als domicilis de persones grans per estafar-les.

Obtenien dades bancàries de les seves víctimes per posteriorment sostreure’ls els diners en caixers o mitjançant transferències bancàries. També feien compres fraudulentes. A més, si tenien ocasió s’enduien dels domicilis diners i altres objectes de valor.

Dues d’aquestes persones han estat detingudes pels Mossos a Cornellà de Llobregat, una a Sant Feliu de Llobregat i dues més a Barcelona.

En total els autors van sostreure més de 44.000 € tant en efectiu com mitjançant transferències bancàries, aparells electrònics i joies.

El jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona instrueix diligències per vuit fets delictius. Estan imputats imputats  per diversos delictes d’estafa, furt i, també robatori amb intimidació.

Consells de seguretat

Les visites de comercials de llum o gas que no hagueu sol·licitat no estan permeses.

  1. La companyia distribuïdora oficial avisa amb una carta del dia de la revisió.
  2. Si algú es presenta a casa vostra per oferir-vos algun servei d’aquest tipus truqueu a la companyia o  també, al 112.

Si el vostre domicili disposa de vídeo-porter o porter automàtic, no obriu sense preguntar qui és i on va.

  1. Demaneu veure l’acreditació.
  2. En cap cas no permeteu el pas al vostre domicili a persones desconegudes, especialment si no heu concertat la cita amb l’empresa.
  3. La inspecció de la vostra instal·lació de gas s’ha de realitzar cada 5 anys. L’obligació de realitzar aquesta inspecció s’anuncia prèviament per escrit (enviat per l’empresa distribuïdora de gas).
  4. Si algú es presenta a casa vostra per oferir-vos algun servei relacionat amb el gas o la llum truqueu a la companyia o al 112.