Motxilles vibratòries perquè persones sordes puguin viure els concerts de The Tyets i Chenoa

En dos dels concerts més destacats de la Festa Major de Terrassa, el de The Tyets el proper divendres i el de Chenoa de dissabte, s’incorpora per primera vegada el servei de motxilles i cinturons vibratoris per a que persones sordes o amb baixa audició que porten audiòfon o implant coclear puguin gaudir dels concerts a través d’aquests dispositius.

Aquests són un suport d’accessibilitat innovador, que es duu a terme per primera vegada a la ciutat. El sistema suposa una experiència extraordinària per a moltes de les persones sordes que en fan ús i que els obre la possibilitat de viure per primer vegada d’un esdeveniment multitudinari.

Així, gràcies a aquesta proposta, s’amplia la voluntat municipal d’obrir al màxim la festa gran de la ciutat a tota la ciutadania, sense distinció. Enguany s’havia treballat per a que la gran majoria d’actes de Festa Major fossin accessibles, incorporant la llengua de signes en espectacles familiars, en els actes d’inici de Festa Major, o el servei de bucle magnètic en els concerts programats a la plaça del Rector Homs.

Reserva i funcionament
Des de l’Oficina de Capacitats Diverses municipal s’ha fet difusió a les entitats de la ciutat per posar a disposició aquest servei, que funciona a través de la connexió a un sistema de transmissió d’àudio i que vibren al ritme de la música, permetent a la persona amb discapacitat auditiva experimentar-la d’una manera més tangible i sensorial. A més, també incorporen un bucle magnètic opcional, perquè les persones usuàries d’audiòfon o implant coclear puguin rebre el so de manera directa a la seva pròtesi auditiva.

Per a disposar del dispositiu en el concerts, la persona interessada haurà d’acudir al punt que s’instal·larà a l’espai del concert, on el responsable de l’empresa proveïdora, En Bucle, recollirà les seves dades i explicarà el funcionament i les condicions de la cessió, que és gratuïta. Després de la seva utilització, el dispositiu, que ofereix llibertat absoluta de moviment, es retornarà al punt d’informació.